Mange fordeler med en serviceavtale for sprinkler, sanitær, varme- og kjølesystemer

Vi arbeider målrettet for å øke vår kapasitet til å utføre ett større volum av serviceavtaler og vi opplever at markedet i økende grad etterspør leverandører som leverer mer komplette tjenester innen vårt fag samt at vår tekniske VVS kompetanse er ettertraktet.

Publisert 22. nov. 2023

Regelmessig vedlikehold sikrer topp ytelse

En av de viktigste fordelene med en serviceavtale er ivaretakelse av det regelmessige vedlikeholdet av dine rørtekniske anlegg. Rutinemessige inspeksjoner, service og kalibreringer utført av kvalifiserte teknikere kan bidra til å identifisere og løse mulige problemer før de eskalerer. Denne proaktive tilnærmingen sikrer at systemene dine fungerer optimalt, og reduserer risikoen for uventede sammenbrudd og kostbare reparasjoner.

Vår erfaring er at regelmessig vedlikehold gir langt mer stabil drift med færre feil på komponenter og lite nedetid på anlegget.
Joakim Arnesen

Forbedret energieffektivitet

Godt vedlikeholdte varme- og kjølesystemer fungerer mer effektivt, noe som fører til lavere energiforbruk og reduserte strømutgifter. En serviceavtale inkluderer oppgaver som kontroll av væskekvalitet og rengjøring av filtre, kontroll og justering av temperaturer og trykk samt kontroll av systemkomponenter for slitasje og funksjon. Disse handlingene bidrar samlet til forbedret energieffektivitet, og gjør systemene dine både kostnadseffektive og miljøvennlige.

Forlenget levetid for utstyr

Akkurat som regelmessig vedlikehold holder en bil stabilt i gang, forlenger det også levetiden til varme- og kjølesystemer. Med en serviceavtale på plass, er det mer sannsynlig at du får maksimal levetid ut av komponentene i anlegget ditt. Dette beskytter ikke bare den første investeringen din, men sparer deg også for kostnader på sikt ved å forsinke behovet for dyre utbedringer.

-Vår erfaring er at regelmessig vedlikehold gir langt mer stabil drift med færre feil på komponenter og lite nedetid på anlegget. Videre gir det gode muligheter for å optimalisere energibruken gjennom målrettede oppgraderinger og utbedringer etter en kartlegging og tiltaksplan, forteller Salgs- og Markedsansvarlig Joakim Arnesen i FLOW Meisingset VVS.

Fra venstre: Sebastian Wilsbeck Bache, Øyvind Kleven og Geir Lau
Noe av det første vi anbefaler våre kunder i dag er å ta en væskeprøve med vannkvalitetsanalyse fra energianlegget.
Joakim Arnesen

Sikrer dokumentert overholdelse av lovkrav og eventuelle kommunale krav

For sprinkelanlegg er det strenge regler for periodisk kontroll, testing og ettersyn. Som eier av bygg er det viktig å sikre god dokumentasjon av disse forholdene. For drikkevannsanlegg er det også ett regelverk for å sikre god vannkvalitet gjennom å sikre anlegget mot tilbakestrømming av forurenset vann. Eiere av private vann- og avløpsanlegg må også ha dokumentert periodisk ettersyn og service av både renseanlegg for drikkevann og renseanlegg for spillvann.

-Noe av det første vi anbefaler våre kunder i dag er å ta en væskeprøve med vannkvalitetsanalyse fra energianlegget, forteller Joakim. Rapporten vil kunne peke på om det er nødvendig å iverksette tiltak for å utbedre dårlig vannkvalitet med lav energieffektivitet som en uheldig konsekvens. Etter utførte tiltak bør vannkvalitet overvåkes gjennom årlig service og kontroll, for å kunne justere verdiene. På samme måte som en blodprøve hos legen, kan en vannbehandlingskontroll fortelle oss om vannkvaliteten er innenfor de verdiene vi ønsker oss, og hvilke tiltak som eventuelt bør iverksettes. Dette er iht den nye nasjonale veilederen for vannbehandling som anbefaler årlig kontroll av vannkvaliteten i alle lukkede energianlegg.

Prioritert service og raskere reparasjoner

Ved feil og havari får innehavere av serviceavtaler prioritert service fra oss. Dette betyr raskere responstider og raskere reparasjoner. Rettidig vedlikehold og utskiftning av komponenter kan forhindre mindre feil i å eskalere til store problemer, minimere nedetid og sikre stabil drift året rundt.

Kostnadsbesparelser og forutsigbar budsjettering

En serviceavtale gir et forutsigbart og håndterbart budsjett for vedlikehold. I stedet for å håndtere uventede reparasjonskostnader, vil du ha en fast årlig kostnad, noe som gjør det enklere å budsjettere for drift av dine tekniske anlegg. Denne proaktive økonomiske tilnærmingen kan spare deg for kostnader på lang sikt ved å unngå nød-reparasjoner og kostbare utskiftninger.


Fra venstre: Øyvind Kleven, Michal Hulisz og Jan Åge Bråten hos FLOW Meisingset VVS.

Overholdelse av garantikrav

Mange tekniske anlegg kommer med produsentgarantier som krever regelmessig vedlikehold for å være gyldige. En serviceavtale sikrer at du oppfyller disse vedlikeholds kravene, og beskytter garantidekningen. Dette kan være avgjørende i tilfeller der reparasjoner eller utskiftninger er nødvendig i garanti-tiden.

Konklusjon

Å investere i en serviceavtale for dine varme- og kjølesystemer er en strategisk beslutning som lønner seg på mange ulike måter. Fra forbedret effektivitet og utvidet levetid for utstyr til kostnadsbesparelser og økt komfort, er fordelene med regelmessig vedlikehold ubestridelige. Stabil drift av tekniske anlegg har i seg selv en stor verdi.

-Vi tar gjerne en prat om dine eiendommer og hva vi kan bidra med innen optimalisering og kostnadseffektiv drift og vedlikehold av tekniske anlegg, avslutter Salgs- og Markedsansvarlig Joakim Arnesen i FLOW Meisingset VVS.

Fra venstre: Stian Daleng, Andre Schulze og Pawel Juszczyk.

Publisert
22. nov. 2023


Relaterte saker:

Endelig fikk Zivar drømmejobben!

Zivar Mahmoud kom til Norge med en drøm om å bli rørlegger. Han kom ikke inn på videregående skole, men nå har han sikret seg svennebrev og fast rørleggerjobb.
Les mer

T-RØR: Fra vannbåren varme til avansert bioenergi

T-RØR ble etablert i 2012 og en del av FLOW Group i 2019. Siden etableringen har T-RØR vært en spesialist på varmepumper. Den nyeste satsningen er bioenergi som varmekilde. Med et dedikert team på 23 ansatte og en omsetning på omtrent 35 millioner i 2023, har T-RØR etablert seg som en ledende leverandør av VVS-tjenester i regionene Innherred, Namdal, Fosen og Stjørdal.
Les mer

Lærlinger i FLOW Group

I FLOW Group har vi stort fokus på å jobbe med lærlinger. Dette for å styrke bransjen vår. Bransjen er avhengig av at vi har gode lærebedrifter slik at ungdommene som går blant annet rør- eller elektrofag faktisk får læreplass. Behovet for rørleggere, elektrikere, ventilasjonsmontører, kommer ikke til å bli mindre med årene, og dette ansvaret tar vi i FLOW Group på alvor.
Les mer

FLOW Group: Vi erkjenner viktigheten av å jobbe mot en mer bærekraftig fremtid

Som en seriøs aktør innen teknisk infrastruktur for bedriftsmarkedet i Norge, tar FLOW Group sitt ansvar for bærekraft på alvor. Bærekraft handler ikke bare om miljømessige hensyn, men også om økonomi og samfunn. Derfor har vi implementert en helhetlig tilnærming som integrerer bærekraft i alle våre operasjoner og tjenester.
Les mer

- Nå er vi lønnsomme og på offensiven igjen

- I januar 2020 sto vi ved et veiskille og måtte ta noen drastiske, strategiske grep. Vi hadde pådratt oss økonomiske utfordringer, vi hadde utfordringer med gjennomføringen av flere store prosjekter, og vi hadde litt utfordringer med ansettelser i alle ledd i selskapet. Resultatet ble at vi dro ned aktiviteten ved å droppe nye, store prosjekter samtidig som vi økte satsingen på drift og vedlikehold. Det ble en svært vellykket kursendring for oss.
Les mer

Fra logistikkoperatør til voksenlærling til fagarbeider elektro

FLOW Elektro Midt-Norge AS har gleden av å gratulere vår nye elektriker Andreas Fiskvik med fagprøven. Andreas begynte sin yrkes karriere som lagermedarbeider, før han senere bestemte seg for å endre retning. Det er vi i FLOW svært fornøyd med.
Les mer

- Vi skal utgjøre en reell verdi for kunden

Frode Helmersen har svært allsidig yrkeserfaring. Den bruker han nå til å spisse og strukturere satsingen i drift- og vedlikeholdsavdelingen hos FLOW Trøndelag VVS, som har gitt svært gode resultater. – Det handler både om å gi kundene det de har behov for når de har behov for det, samt å legge til rette for at våre ansatte får lov til å jobbe på områder de trives med, sier han.
Les mer

Fra montør og bas, til prosjektleder på heltid!

FLOW Klima Trøndelag satser på utvikling av egne ansatte. Et godt eksempel på dette er Karl Barlaup. Karl begynte i FLOW som bas og har gradvis jobbet seg opp til å nå bli prosjektleder.
Les mer

De profesjonelle kundene krever at vi som leverandører er like profesjonelle som dem selv

- Det er utfordrende for en mellomstor bedrift alene å holde tritt med kravene som markedet stiller, og utfordringene vil fortsette å øke, mener daglig leder Mads Meisingset i FLOW Meisingset VVS.
Les mer

- Vi har gitt kundene en enklere og tryggere hverdag

For å møte kravene kundene har til profesjonalitet, måtte Greif Sæther, daglig leder i rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS AS, endre måten han tenkte og drev bedriften sin på. - For oss ble løsningen å sette kundefokus og profesjonalisering i system sammen med de andre partnerne i FLOW Group, sier han.
Les mer

FLOW Svartisen VVS: Vellykket prosjekt på NAF sitt nye bilverksted i Bodø

Rørleggerbedriften FLOW Svartisen VVS AS sin Bodø-avdeling ferdigstilte i august sitt første store oppdrag på NAF sitt nye bilverksted i Olav V gate i Bodø. - Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner, sier daglig leder og rørleggermester Stig Einar Mork.
Les mer

Energitiltak i offentlig regi

FLOW Meisingset VVS bistår Oslobygg KF med omfattende energioppgradering på mer enn 70 skoler i Oslo området. Prosjektet ble tildelt gjennom en anbudskonkurranse tidligere i høst og skal etter planen ferdigstilles ved utløpet av året.
Les mer

God belysning – en viktig faktor for et godt arbeidsmiljø

Velg riktig belysning på arbeidsplassen – det vil gi en umiddelbar effekt på både arbeidsmiljø, økonomi og energibruk.
Les mer

Bygger profesjonelt nettverk for tekniske fag

- Det er stor etterspørsel etter bedrifter som kan ta hånd om byggeprosessen på tvers av fag fra start til slutt. Vi ser at de profesjonelle kundene ønsker å forholde seg til ett kontaktpunkt, sier Håvard Hildrum, salgs- og markedsansvarlig hos rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS i Trondheim.
Les mer

Fleksibel arbeidsgiver sikret Ninja svennebrevet

Stig Mork hos FLOW Svartisen VVS AS på Halsa i Meløy trengte flere rørleggere, mens Ninja Ringøy Torrissen ønsket seg en variert og praktisk jobb, hvor hun også møtte mennesker. Høsten 2021 kunne hun feire at svennebrevet som rørlegger var i boks.
Les mer

FLOW Meisingset VVS AS satser på sprinklerkompetanse

Med bakgrunn i en beslutning om strategisk satsning på sprinklermarkedet kan FLOW Meisingset VVS i dag kalle seg en veletablert sprinkler entreprenør.
Les mer

Arbeidsuke hos FLOW Meisingset VVS

Denne uken har elever fra 9. trinn på Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen hatt tre dagers utplassering i bedrift i forbindelse med arbeidsuka.
Les mer

Rehabilitering av svømmehall og garderobeanlegg

FLOW Meisingset VVS har nylig overlevert rørarbeidene i forbindelse med totalrehabilitering av basseng og garderobeanlegget til Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på Mortensrud i Oslo.
Les mer

FLOW Meisingset VVS leverte rørarbeider på Nordberg Kirke

FLOW Meisingset VVS har levert varme og sanitærarbeider i forbindelse med totalrehabilitering av Nordberg Kirke i Oslo. FLOW Meisingset VVS har blant annet levert nytt energianlegg bestående 5 energibrønner og varmepumpe med over 40kw ytelse.
Les mer

FLOW Bredesen Elektro er operative i Arendal.

Mandag 2. august startet FLOW Bredesen Elektro opp i Arendal. Fra før er FLOW Group representert med to datterselskap i Arendal, FLOW Bredesen VVS og FLOW Bredesen Klima, og er nå komplett med alle de tre tekniske fagene (elektro, rør og ventilasjon) i Agder-regionen, noe som bidrar til å skape et attraktivt og spennende faglig miljø for både kunder og medarbeidere.
Les mer

Rørlegging og snekring - det beste fra to fag

Rørleggermester og daglig leder Stig Einar Mork trenger flere rørleggere for at FLOW Svartisen VVS skal kunne vokse videre i Meløy og Salten. - Vi må tenke nytt, og har begynt å utdanne rørleggerne våre selv.
Les mer

Gjør energitiltak for fremtiden med T-RØR.

Vi har tatt turen til Sør - Inntrøndelag Høgskolelag også kalt SKOFO. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. De har internatkapasitet til 115 elever, og i snart 120 år har de satt sitt preg på bygda Skogn. Skolen består nå av til sammen 3 bygg.
Les mer

ISO-sertifiseringer ingen skrivebordsøvelse hos FLOW Trøndelag VVS

- Fornøyde kunder og lønnsomme prosjekter krever at vi har levende systemer som vi hele tiden forbedrer, sier daglig leder Greif Sæther i FLOW Trøndelag VVS AS. Nå er bedriften både resertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøsertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.
Les mer

Rens av gulvvarmerør: Nytt, viktig, lønnsomt

– Jeg ble overrasket over hvor mye smuss og avleiringer som hadde hopet seg opp i rørsystemet, forteller Astor Åsjord fra Engavågen i Meløy. FLOW Svartisen VVS tok oppdraget med rens av rørene og installering av energieffektiv varmepumpe.
Les mer

God driv i vårt 10. driftsår - men vi vil videre!

T-Rør AS i Levanger startet med et ønske om å drive egen bedrift, skape sin egen arbeidsplass og etter hvert utvikle og drive større. Nå i vårt 10. driftsår er vi fornøyd med utviklingen - Men vi vil videre!
Les mer

Flying start for ny elektroentreprenør i Trøndelag

Nils Godtfred Bjørnerud og Roger Tørset solgte seg inn som team da FLOW Group søkte etter leder til sin nye elektrosatsning i Trøndelag. - Vi hadde ikke gått i gang med å bygge opp en ny elektroentreprenør uten en solid aktør som FLOW Group i ryggen.
Les mer

Kreativt under koronaen hos FLOW Trøndelag VVS

I annerledesåret 2020 har FLOW Trøndelag VVS AS laget et nytt teknisk serviceprogram for kundene, lansert egen koronavask, miljøsertifisert seg etter ISO 14001 og resertifisert seg etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Den tverrfaglige satsningen på elektro og klima i Trøndelag kom også skikkelig på plass i år.
Les mer

Lamarkgården sparte over 60% strøm med varmepumpen

De 20 husstandene i Lamarkgården midt i Ørnes sentrum reduserte strømforbruket med over 60% etter at FLOW Svartisen VVS installerte en ny varmepumpeløsning i bygget. At besparelsen ble så stor overrasket Robert Ueland, styreleder i sameiet.
Les mer

Arne Morten har jobbet 40 år med 3 generasjoner Svensen

9. juni var det 40 år siden Arne Morten Strøm hadde sin første arbeidsdag hos rørleggerbedriften Ragnar Svensen AS i Stavanger. Gjennom 5 tiår i et marked som har endret seg mye, har han opplevd tre generasjonsskifter med farfar, far og nå sønn, Roar Svensen, som leder.
Les mer

- Det vi trengte for å møte markedet fant vi ikke i de tradisjonelle rørleggerkjedene

Daglig leder Daniel Vibstad i rørleggerbedriften Vibstad VVS kom til et punkt da han innså at tradisjonelle kjeder ikke kunne hjelpe med det som skulle til for å møte kravene kundene stiller. - Vi fant det vi lette etter i FLOW Group.
Les mer

Tok grep for å komme til forhandlingsbordet med de profesjonelle kundene

Joakim Arnesen (38), daglig leder i FLOW Meisingset VVS, har vært med på en spennende reise i et marked som har endret seg mye på kort tid. - Vi måtte snu måten vi tenker på for å nå frem til de større profesjonelle kundene. Da kom vi til forhandlingsbordet, forteller han.
Les mer